On-line reisverzekering afsluiten

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Omdat u op vakantie een verhoogd risico loopt is het van belang dat u van tevoren een goede reisverzekering on-line afsluit. U kunt hierbij kiezen uit een doorlopende reisverzekering of een kortdurende of tijdelijke reisverzekering. Over het algemeen is het pas voordeliger een doorlopende reisverzekering af te sluiten als u meer 3 maal per jaar of langer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat.
 

Waar moet u bij een on-line reisverzekering op letten

Controleer of u ziektekostenverzekering medische kosten in het buitenland vergoed. Is dit niet of in onvoldoende mate het geval, dan dient dit in de reisverzekering te worden opgenomen.

Lees altijd de polisvoorwaarden van uw reisverzekeraar door, en vergewis u ervan wat wel en wat niet wordt vergoed. Vaak geldt er een eigen risico voor de bagage.

Niet gedekt wordt schade veroorzaakt door uw schuld of nalatigheid!

Bij diefstal of verlies van uw goederen tijdens de reis doet u er goed aan om aangifte te doen bij de plaatselijke politie. De verzekeringsmaatschappij zal na overhandigen van deze aangifte uw goederen eerder vergoeden.

 

 

Annuleringsverzekering

Daarnaast is het ook mogelijk om een zogenaamde annuleringsverzekering on-line af te sluiten. Deze verzekering kan zinvol zijn indien u de vakantie al geruime tijd vantevoren geboekt heeft. In de periode voor de vakantie kan iets gebeuren waardoor de vakantie niet kan doorgaan of uitgesteld moet worden. Er kunnen zich dan twee situaties voordoen. U hebt de vakantie al geheel of gedeeltelijk betaalt, of uw reisorganisatie kan een deel van de reis- of huursom in rekening brengen. De annuleringsverzekering dekt een deel en soms al deze kosten. Let hierbij wel op dat de reden van annulering onder de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij valt. Het moet dus wel een in hun ogen geldige reden zijn.
 

Kosten on-line reisverzekering

De kosten van een on-line reisverzekering zijn afhankelijk van de extra opties die u wilt meeverzekeren. Deze extra opties kunnen o.a. zijn: dekking van geneeskundige kosten en hoge risico vakanties (zoals skiën, bergbeklimmen en duiken) of het gelijktijdig afsluiten van een annuleringsverzekering. Houdt er ook altijd rekening mee dat u poliskosten moet betalen.

Voor een onafhankelijk vergelijk van verschillende reisverzekeringen en een berekening van de verschillende premies wordt verwezen naar de website van de independer.

 
 
Copyright © www.goedkope-vakantie-vinden.nl 2005 - 2013 | Privacy- en cookiebeleid