Kortdurende reisverzekering

 

Gaat u minder dan drie maal of meer dan 3 weken per jaar op vakantie, dan is het over het algemeen goedkoper om een tijdelijke reisverzekering af te sluiten.

Waar moet u op letten

* Controleer of u ziektekostenverzekering medische kosten in het buitenland vergoed. Is dit niet of in onvoldoende mate het geval, dan dient dit in de reisverzekering te worden opgenomen.

* Lees altijd de polisvoorwaarden van uw reisverzekeraar door, en vergewis u ervan wat wel en wat niet wordt vergoed. Vaak geldt er een eigen risico voor de bagage.

* Niet gedekt wordt schade veroorzaakt door uw schuld of nalatigheid!

* Bij diefstal of verlies van uw goederen tijdens de reis doet u er goed aan om aangifte te doen bij de plaatselijke politie. De verzekeringsmaatschappij zal na overhandigen van deze aangifte uw goederen eerder vergoeden.

 
 
 

Kosten tijdelijke reisverzekering

De kosten van een tijdelijke reisverzekering zijn afhankelijk van hoe lang de reis duurt en de extra aanvullingen op deze verzekering. Extra aanvullingen kunnen o.a. zijn dekking van: medische kosten en hoge risico vakanties (zoals skiën, bergbeklimmen en duiken). Houdt er ook altijd rekening mee dat u poliskosten moet betalen.

Bij kortdurende vakanties (korter dan 3 weken) zijn de tijdelijke reisverzekeringen van Unive en Ohra over het algemeen voordelig. Voor een onafhankelijk vergelijk van verschillende reisverzekeringen en een berekening van de verschillende premies wordt verwezen naar de website van de independer.

 
 
 
Copyright © www.goedkope-vakantie-vinden.nl 2005 - 2013 | Privacy- en cookiebeleid