Tolwegen Frankrijk

 

De péage

Frankrijk staat bekend om zijn péage, oftewel tolwegen. Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven. Dit komt doordat de particuliere Franse automobilist geen wegenbelasting hoeft te betalen. Als u met uw auto door Frankrijk reist, hoeft u echter niet persé de tolweg te nemen. Vaak loopt parallel aan de tolweg de gratis Route National. Deze is een stuk drukker en de reis zal minder opschieten, maar is wel gratis. Franse tolwegen zijn over het algemeen goed verzorgd en hebben vaak geen grote verkeersdrukte.
 

Klasse indeling

Klasse 1

Auto's, busjes, campers of bestelwagens zonder en met aanhanger waarbij het hoogste punt van het voertuig of de combinatie maximaal 2 meter mag bedragen, gemeten
vanaf de grond. (Antenne, skibox, dakkoffer of imperiaal met fietsen, surfplanken of boot worden voor de hoogtebepaling niet meegerekend). Tevens: Auto's of busjes die qua afmeting tot klasse 2 behoren, maar die aantoonbaar voor invalidenvervoer zijn aangepast en ingericht en bij voorkeur zichtbaar van een invalidenparkeerkaart zijn voorzien

Klasse 2

Auto's, busjes, campers of bestelwagens zonder en met aanhanger waarbij het hoogste punt van het voertuig of de combinatie meer dan 2 meter, maar maximaal 3 meter mag bedragen, gemeten vanaf de grond. (Antenne, skibox, dakkoffer of imperiaal met fietsen, surfplanken of boot worden voor de hoogtebepaling niet meegerekend).

Klasse 3

Campers, bussen en bedrijfsvoertuigen op 2 assen met een hoogte van meer dan 3 meter, of een eigen gewicht van meer dan 3,5 ton.

Klasse 4

Voertuigen of voertuigcombinaties op 3 assen of meer, met en hoogte van meer dan 3 meter, of een eigen gewicht van meer dan 3,5 ton.

Klasse 5

Motorfietsen en 'trikes' (ook met zijspan of aanhangertje).

Let op
Het gereduceerde toltarief voor auto + caravan op werkdagen in het hoogseizoen is vervallen !

 
 

Tarieven tolwegen Frankrijk

De actuele tol prijzen voor Frankrijk vindt u hieronder, met dank aan de ANWB.

 

Kunt u bovenstaande bestanden niet lezen op uw computer? Download dan eerst de nieuwste versie van Acrobat Adobe Reader op uw computer. Deze kunt u vinden op de website van Adobe.

 
 
Copyright © www.goedkope-vakantie-vinden.nl 2005 - 2013 | Privacy- en cookiebeleid