Autobahnvignetten

 

Oostenrijk

Indien u gebruik maakt van de Oostenrijkse autosnelwegen moet u een autobahnvignet hebben. Let op voor voertuigen boven van 3,5 ton geldt een andere regeling. Dit autobahnvignet plakt u als sticker op uw voorruit. Autobahnvignetten voor Oostenrijk zijn verkrijgbaar voor een duur van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar (geldig van 1 januari tot en met 31 december).
 

Zwitserland

In Zwitserland geldt er een vignetplicht voor de nationalstrassen (autosnelwegen). Voor voertuigen met een gewicht hoger dan 3500 kg geldt wederom een andere regeling. De autobahnvignetten zijn ook verplicht voor motoren, aanhangwagens en caravans. Let op, voor een personenauto met caravan heeft u dus 2 vignetten nodig: één voor de auto en één voor de caravan. Zwitserse autobahnvignetten zijn 14 maanden geldig, steeds van 1 december tot en met 31 januari.
 

Tsjechië

Op de meeste trajecten van het Tsjechische auto(snel)wegennet is een vignet verplicht. Voor motoren heerst er geen vignetplicht. Voor een auto met aanhangwagen is slechts één vignet nodig. Vignetten zijn te koop voor 15 dagen, 2 maanden of 1 jaar (van 1 december tot en met 31 januari).
 

Hongarije

Een vignet is in Hongarije verplicht als u gebruik maakt van een van de volgende snelwegen: M1 Boedapest-Hegyeshalom, M3 Boedapest-Polgar, M5 Boedapest-Kiskunfelegyhaza en/of M7 Boedapest-Balatonaliga. Er zijn twee prijsklassen: motorfietsen en auto's met of zonder aanhangwagen tot een totaalgewicht van 3500 kg en auto's met of zonder aanhangwagen tot een totaalgewicht van 7500 kg. Er kunnen vignetten gekocht worden voor 4 dagen, 10 dagen, 1 maand en 1 jaar (1 januari tot en met 31 januari).
 
 

Waar te koop?

Zwitserse en Oostenrijkse autobahnvignetten zijn o.a. verkrijgbaar bij snelweggrensovergangen en bij een aantal tankstations vlak voor de Oostenrijkse of Zwitserse grens. Makkelijker is het echter om de vignetten van te voren in Nederland te kopen bij de ANWB of bij een grenswisselkantoor (GWK). U kunt deze vignetten op de gewenste datum in laten gaan. Leden van de ANWB kunnen online autobahnvignetten kopen.

Tsjechische vignetten zijn te koop bij de grotere Tsjechische grensovergangen, postkantoren en grote tankstations bij de Tsjechische grens.

Hongaarse vignetten zijn te koop bij de grotere Hongaarse grensovergangen, tankstations bij de Hongaarse grens en aan de opritten van de M1, M3, M5 en M7.
 

Kosten

In 2007 kosten de autobahnvignetten voor voertuigen tot 3500 kg ongeveer het volgende:

Vignet Oostenrijk voor 10 dagen ongeveer € 9
Vignet Oostenrijk voor 2 maanden ongeveer € 24
Jaarvignet Oostenrijk (12 maanden) ongeveer € 74
Jaarvignet Zwitserland (14 maanden) ongeveer € 28
Jaarvignet Tsjechië (14 maanden) ongeveer € 30
Jaarvignet Hongarije (13 maanden)
ongeveer € 150

Voor actuele prijzen en meer informatie over vignetten kijk op de website van de ANWB.

 
 
 
Copyright © www.goedkope-vakantie-vinden.nl 2005 - 2013 | Privacy- en cookiebeleid